Lotto Netissä

Lotto netissä

Lotto netissäLotto on tunnetusti yksi suomalaisten suosikki rahapelejä. Suomalaisen loton, eli Veikkauksen järjestämän loton, pelaaminen on monelle suomalaiselle viikoittainen jännityksen hetki. Moni ei tule ajatelleeksi, että netissä on tarjolla monia lottoja, joihin kuka tahansa voi osallistua ja joiden voitot ovat paljon, paljon Veikkauksen loton päävoittoja suurempia. Myös palautusprosentit ovat suurempia: Veikkauksen lotossa palautusprosentti on noin 40%, kun taas nettikasinoilla samainen prosentti voi nousta jopa 90 prosenttiin. Lotto netissä voi näin olla kannattavampaa kuin Ärrällä.

Loton historiaa

Suomessa lottoa on pelailtu noin 40 vuotta ja ensimmäiset pelit pelattiin 1970-luvulla. Vuosien varrella yli 7 miljoonan euron suuruisia päävoittoja on jaettu lotossa 21 kappaletta, ei sen enempää, joka tarkoittaa noin viittä päävoittoa jokaiselle kymmenelle vuodelle. Maailmalla lottoa on pelattu jo paljon kauemmin ja suuremmin voitoin. Kun kiinanmuurin rakentamista suunniteltiin, kerättiin varoja muurin rakentamiseen loton kaltaisella pelillä. Myös Julius Caesar keräsi varoja loton kaltaisen pelin avulla, sillä kertaa Rooman rakentamiseen.

Suurin koskaan jaettu lottovoitto on 656 miljoonaa dollaria, joka jaettiin kolmelle eri pelaajalle Yhdysvaltojen Mega Millions -pelissä vuonna 2012. Nykyisin suomalaisia innostaa Veikkauksen lottoa suuremmat palkinnot jakava Euroopan-laajuinen Eurojackpot, jonka pääpotti voi kasvaa jopa 100 miljoonan suuruiseksi.

Megaball

Yksi netin parhaista lottopeleistä on Megaball. Megaball-peli on ikään kuin 8 eri lottoa yhdessä. Tuloksia ei tarvitse odottaa koko viikkoa, vaan saat tietää heti, oletko voittanut. Pelin palautusprosentti on 85% ja päävoitto on 20 000 kertaa oman panoksen verran.

Pelissä arvotaan joka minuutti 6 palloa, jotka muodostavat erilaisia voittoyhdistelmiä. Pelissä voit veikata numeroita, värejä tai vaikka molempia. Jokainen panos kasvattaa pääpottia.

Keno

Loton lisäksi kannattaa kokeilla kenoa. Keno muistuttaa lottoa, mutta veikattavia numeroita on enemmän kuin lotossa ja voitot ovat hieman vaatimattomampia. Esimerkiksi Bonus Kenossa voi voittaa jopa 10 000 euroa. Päävoitto on progressiivinen, joten jokaisen pelaajan panoksesta osa menee potin kasvattamiseen. Päävoiton voittaa silloin, jos ruudukolle arvotut 10 numeroa ovat J-kirjaimen muodossa ruudukolla. Koko potin voi voittaa vain täydellä panoksella, ja pienemmillä panoksilla luvassa on päävoitosta vain osa.